"rozpuszczone" - angielskie tłumaczenie

PL

"rozpuszczone" po angielsku

volume_up
rozpuszczone {przym. niemęskoos.}
EN

PL rozpuszczone
volume_up
{przymiotnik niemęskoosobowy}

1. "włosy"

rozpuszczone
volume_up
loose {przym.} (hair)

Przykłady użycia - "rozpuszczone" po angielsku

Poniższe tłumaczenia pochodzą z zewnętrznych źródeł i mogą być niedokładne. bab.la nie jest odpowiedzialne za ich brzmienie. Więcej informacji tutaj.

Polish% insuliny lispro zawartej w leku Liprolog Mix50 jest rozpuszczone w wodzie.
50% of the insulin lispro in Liprolog Mix50 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Liprolog Mix25 jest rozpuszczone w wodzie.
25% of the insulin lispro in Liprolog Mix25 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Humalog Mix25 jest rozpuszczone w wodzie.
25% of the insulin lispro in Humalog Mix25 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Humalog Mix50 jest rozpuszczone w wodzie.
50% of the insulin lispro in Humalog Mix50 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Humalog Mix50 jest rozpuszczone.
50% of the insulin lispro in Humalog Mix50 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Liprolog Mix25 jest rozpuszczone w wodzie.
insulin lispro in Liprolog Mix25 is dissolved in water.
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Liprolog Mix50 jest rozpuszczone w wodzie.
insulin lispro in Liprolog Mix50 is dissolved in water.
PolishEksportują cząsteczki wody przez błonę i pozostawiają substancje rozpuszczone po drugiej stronie.
Every red blood cell of your body right now has these hourglass-shaped pores called aquaporins.
PolishPowiedział, że nosiłaś je rozpuszczone do ramion.
He said you used to wear it very long and soft, down to your shoulders.
PolishOdtworzony roztwór ma kolor ciemnoczerwony, dlatego niektóre nie rozpuszczone cząstki mogą być niezauważone.
Because the reconstituted solution is a dark red solution, some insoluble particles may not be seen.
PolishKiedyś nosiła je rozpuszczone na ramionach.
Years ago, she used to wear it long and soft down to her shoulders.
Polish% insuliny zawartej w Insuman Comb 15 rozpuszczone jest w wodzie, a 85 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
15% of the insulin is dissolved in water; the other 85% is present as tiny crystals of insulin protamine.
Polish% insuliny zawartej w Insuman Comb 25 rozpuszczone jest w wodzie, a 75 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
25% of the insulin is dissolved in water; the other 75% is present as tiny crystals of insulin protamine.
Polish% insuliny zawartej w Insuman Comb 50 rozpuszczone jest w wodzie, a 50 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
50% of the insulin is dissolved in water; the other 50% is present as tiny crystals of insulin protamine.
PolishRozpuszczone produkty powinny być sprawdzone metodą wizualną pod względem braku zanieczyszczeń nierozpuszczalnych przed podaniem.
Reconstituted products should be inspected visually for particulate matter prior to administration.
Polish% insuliny zawartej w Insulin Human Winthrop Comb 15 rozpuszczone jest w wodzie, a 85 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
15% of the insulin is dissolved in water; the other 85% is present as tiny crystals of insulin protamine.
Polish% insuliny zawartej w Insulin Human Winthrop Comb 25 rozpuszczone jest w wodzie, a 75 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
25% of the insulin is dissolved in water; the other 75% is present as tiny crystals of insulin protamine.
Polish% insuliny zawartej w Insulin Human Winthrop Comb 50 rozpuszczone jest w wodzie, a 50 % stanowią cienkie kryształy insuliny protaminowej.
50% of the insulin is dissolved in water; the other 50% is present as tiny crystals of insulin protamine.
PolishRozpuszczone roztwory:
Polish% insuliny lispro zawartej w leku Humalog Mix25 jest rozpuszczone w wodzie i działa szybciej niż zwykła insulina ludzka, ponieważ cząsteczka insuliny została nieco zmodyfikowana.
25% of the insulin lispro in Humalog Mix25 is dissolved in water and it works more quickly than normal human insulin because the insulin molecule has been changed slightly.